45 Kilo Minder… Volhouden is (altijd) de Boodschap.

Vanmorgen zag ik een artikeltje passeren op Facebook. Een man verloor 45kg. door een simpele verandering aan te brengen in zijn leven. Wat deed hij dan? Hij ging elke dag (gedurende een jaar) op de wandelband in de gym voor een half uurtje.

That’s it!

wilkins

Hij had dat net zo goed in het bos kunnen doen door wandelingen van een half uurtje te maken (dit is exact wat een kennis van mij deed zonder enige andere vorm van “dieet” en hij verloor 28 kg. na zes maanden). Niet joggen of ingewikkelde fitness programma’s navolgen – neen, gewoon wandelen is voldoende!

Zijn geheim? Hij vond een routine die hij leuk en haalbaar vond voor zichzelf en hield vol. Volhouden en doorzetten – dat is nu net waar bij de meesten van ons het schoentje knelt. Vaak beginnen we met volle moed en gaan we de uitdaging aan om reeds na een paar dagen met een uitvlucht te komen aanzetten waarom we “vandaag niet kunnen gaan wandelen”.

Geen enkel “wonder” poedertje of shake kan dezelfde verandering teweeg brengen wat deze simpele (dagelijkse) oefening voor ons kan doen. Geen enkele – en we weten dat allemaal. Een aangepast eetprogramma uitkiezen (zoals Paleo of Pure Keuken) heeft meer te maken met een bewustere voedingskeuze en gezonder worden – en je kan hier ook een pak kilootjes mee kwijt – maar beweging is absoluut noodzakelijk.

Zoals reeds eerder vermeld – je EOS haat verandering en zal je beginnen tegenwerken op alle mogelijke manieren. Je hebt de emotionele preparatie en steun nodig om vol te houden en je goal te halen en het is best moeilijk om dat helemaal alleen te doen (feit: 88 op 100 mensen houden op die manier niet vol).

Volhouden is de hoofdreden waarom ik (LB) Mind + Body Formule heb ontwikkeld. Het is geen dieet product maar een middel dat jou bijstaat met emotionele ondersteuning als jij klaar bent om de verandering (verbetering) aan te gaan.

10 Plaatsen Waar Je Zonder Probleem Naakt Kan Gaan

naakt

Met de zomer in volle swing kan het soms aangenaam zijn om even volledig uit de kleren te gaan en je niks aan te trekken wat anderen hiervan denken of zeggen. Op enkele plaatsen in Nederland en Vlaanderen kan dat zonder problemen maar voor deze post vond ik nog een aantal plekjes waar je zonder schroom je kleren aan de kapstok mag laten hangen.

Bare Necessities: Nude Cruise

Sinds 1990 organiseert Bare Necessities Tour and Travel naakt cruises waar de mooiste plaatsen ter wereld worden bezocht. Je kan uit je scheepscabine stappen terwijl je niks anders draagt dan een brede glimlach ;-).

2_Nude-Cruise

Los Baños, Filippijnen: Oblation Run

Een jaarlijks evenement georganiseerd door de University of the Philippines. De Oblation Run werd voor het eerst gehouden in 1977 om de film “Naked Hero” te promoten. De naam “Oblation” komt van een standbeeld wat je terug kan vinden in elke Unief in de Filippijnen.

5_The-Oblation-Run-–-Philippines

8_The-300-Degree-Nude-Swim-Club-South-Pole-Antarctica-

7_Turkish-Baths-Budapest-

Black Rock Desert, Nevada – USA: Burning Man

Burning Man is iets heel speciaals. Ieder jaar word er in de woestijn van Nevada een tijdelijke stad gebouwd. Bezoekers zijn meestal van het bewustere type en de topics die aangehaald worden zijn veelal gerelateerd aan kunst en zelfexpressie maar ook community en onafhankelijkheid.

6_Burning-Man-Nevada-

10_Blacks-Beach-–-San-Diego

1_Italian-Body-Painting-Festival-Verona-Italy

Toronto, Canada: World Naked Bike Ride

De Naked Bike Ride werd ooit gestart als internationaal protest tegen de stadsvervuiling in Toronto. Het event oogstte zoveel bijval dat het nu een jaarlijks fenomeen geworden is.

3_Naked-Bike-Ride-Toronto-Canada

Twee Maanden Reizen Doorheen de USA in een Vintage Mini-Bus [Video]

In Maart van 2013 kochten Lars en Katrin Schneider (beiden uit Hamburg, Duitsland) een kleine mini-van. Het was een vrij “vintage” ding van bouwjaar 1971 en van het merk VW Westfalia.

mini-van-1

Ze hadden het idee opgevat om een uitgebreide toer te maken doorheen de USA en, meer specifiek, de ongekende schoonheid van kortbij te ontdekken die de canyons en de national parks kunnen bieden.

Read more