Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

De (LB) Body Formule was de eerste twee-ledige samenstelling die ik ooit creëerde nadat ik mijn beste vriendin haar eetprogramma zag opgeven. Het is ook – samen met de (LB) Rookstop Formule – mijn meest populaire samenstelling.

We willen allemaal toch wel dat ideaal beeld nastreven van een gezond en goed uitziend lichaam. We willen zeker ook de energie en de vitaliteit die automatisch gepaard gaan met een gebalanceerde levensstijl.

Toch blijven we ons volstouwen met het verkeerde voedsel en dat zorgt ervoor dat meer dan de helft van de Vlaamse en Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en vaak zelfs de grens van obesitas (extreem overgewicht) heel kort wordt benaderd.

Voor alle duidelijkheid, ik ben geen dieet specialist. Mijn specialisatie echter, is ervoor zorgen dat wanneer jij een passend eetprogramma hebt gekozen (later meer daarover), dat je ook volhoud en niet binnen enkele dagen of weken hervalt in je oude (meestal slechte) eetgewoontes.

Mijn (LB) Body Formule werkt met elk eetprogramma dat jij kiest (je kan mij altijd contacteren als je twijfelt).

Vele mensen kiezen voor Paleo, wat een excellente keuze is maar iets te streng als mijn persoonlijk eetplan. In Vlaanderen oogst Pascale Naessens veel lof met haar Pure Keuken – mijn schoonzus zweert erbij en haar resultaten zijn erg bevredigend (maar ook zij flopte in het begin, (LB) Body Formule hielp haar met volhouden).

Ikzelf ben een grote fan van het Bullet Proof concept ontwikkeld door de Amerikaan Dave Asprey.

Paleo, Bullet Proof en Pure Keuken zijn allen gebaseerd op de filosofie van onbewerkte producten en echte, pure ingrediënten zonder toevoegingen.

Ook die mensen die willen gaan voor het Clean Eating of Weston Price concept behoren tot mijn klanten alsook een pak “Weight Watchers” en Atkins volgers die een helpende hand kunnen gebruiken als het op volhouden aankomt.

Positieve resultaten werden ook gemeld bij die mensen die er bewust voor kozen om alle vlees en dierlijke producten te bannen en veganist of vegetariër te worden.

In principe kan (LB) Body Formule gebruikt worden om elke verandering in eetpatroon op te vangen en er dan ook voor zorgt dat je jouw gekozen weg ook volhoud.

Het geheim van mijn (LB) Formules zit ‘m namelijk nou net in dat volhouden.

Er is zeker geen tekort aan excellente eetprogramma’s en gezonde alternatieven. Het probleem dat zich keer op keer stelt is dat mensen met een pak goede moed beginnen maar vrij snel terug crashen en opgeven.

Mensen die de overstap maken naar een 100% andere eet- en levensstijl botsen op tegen een muur van protest die je lichaam in de strijd gooit. Je brein/verstand blijft (zonder fout) signalen sturen om terug naar je oude, vertrouwde eetgewoontes te gaan.

Slechts een kleine 8% van alle mensen slagen daadwerkelijk in hun opzet om, puur op eigen wilskracht, de overstap te maken. De resterende 92% raakt snel ge-demotiveerd, geeft er de brui aan en gaan vrijwel onmiddellijk daarna op zoek naar een nieuw “wondermiddel”.

Dit gedrag werkt uiteraard het zogenaamde “yo-yo” effect in de hand. Je boekt een klein succes en je zou hierdoor meer gemotiveerd moeten worden maar dat is bijna nooit het geval. Terwijl je super-blij bent met het eerste, snel behaalde, resultaat verlies je snel je motivatie en is opgeven korter bij dan je denkt.

Iedereen geeft de schuld aan het eetplan maar de echte reden is simpelweg bij jezelf te zoeken (waarom dit juist gebeurd vertel ik je later in dit artikel).

We hebben echt geen nood aan weer een nieuw eetprogramma – die zijn er namelijk al meer dan genoeg – maar we hebben daarentegen wel nood aan een methode die je helpt bij het volhouden eens je een, voor jou passend, programma hebt gevonden.

Zoek het echter niet te ver en maak het zeker niet te moeilijk, de programma’s die ik eerder vermeld heb hier zijn werkelijk erg goed en gaan je tot een resultaat leiden waar je erg trots op kan zijn. Zorg gewoon dat je kan volhouden en je wint!

Ik ontwikkelde de eerste versie van (LB) Body Formule voor mijn beste vriendin, Gerd – zij koos namelijk om vol te gaan voor Paleo en was (terecht) zonder twijfel overtuigd van haar keuze. Toch mislukte ze in eerste instantie grandioos en dit gaf mij de inspiratie om (LB) Body Formule te ontwikkelen.

Iedereen zou eigenlijk het verhaal van Gerd moeten lezen, ik leg er haarfijn uit wat de (LB) Body Formule precies doet en het was voor velen een “déjà-vu” situatie. Ik krijg er dagelijks nog vele reacties op.

Vele zaken die in het verhaal van Gerd beschreven worden zal je zien terugkomen op deze pagina. Ik wil gewoon super-duidelijk zijn over hoe de (LB) Body Formule werkt en waarom ze zo effectief is.

Zoals eerder aangehaald, je kan zelf beslissen welk eetprogramma je kiest. Ik raad altijd aan om een programma te kiezen dat haalbaar is (voor jou) en gebaseerd op onbewerkte en eerlijke voeding. Maar dat is puur mijn visie en ik wil je daar niet in beïnvloeden.

Wat belangrijk is om weten – om het even welk programma je kiest, het zal een drastische aanpassing zijn waarbij jou hele lichaam zich zal moeten aanpassen aan de nieuwe voeding.

Je zal bepaalde dingen niet langer kunnen eten en tegelijkertijd zal je voeding beginnen eten die je voorheen niet at. Dat heeft enorme voordelen die op termijn jou lichaam en helderheid van je geest enorm goed zullen doen.

Probleem is dat je een periode zal moeten doorspartelen waar elke vezel in je lichaam en geest zal protesteren tegen de veranderingen die je maakt.

Die periode moet je door, voor sommigen zijn dat dagen terwijl bij anderen dit weken of zelfs maanden kan duren. Of het nou dagen, weken of maanden zijn – de kans dat je opgeeft gedurende deze periode is 92%.

Dat wil zeggen dat slechts 8 op 100 mensen de verandering kunnen volhouden.

Die resultaten zijn echt – als jij puur op je eigen wilskracht door deze periode probeert te worstelen, dan zijn je kansen op slagen erg klein.

Hoe komt dat dan en hoe kunnen we dit probleem opvangen?

Op de home pagina gaf ik een introductie tot de EOS en hoe deze een super-belangrijke rol speelt bij alle beslissingen die wij als mensen nemen (of juist niet nemen). Ik heb hier een speciaal artikel geschreven over de EOS met meer en diepere informatie, dus ga die aub even lezen vooraleer je besteld.

In het kort – je EOS (wat staat voor Emotional Operating System) is een besturingssysteem dat gebaseerd is op de kennis van de neuro-affectieve wetenschap. Vergelijk het met je PC die Windows nodig heeft als besturingssysteem anders zou het gewoon een lege doos zijn die niks kon.

Of vergelijk het met je iPhone die iOS als besturingssysteem nodig heeft anders zou je dure machientje niet meer zijn dan een nutteloos kastje wat helemaal niks doet.

Zonder je EOS zou jij een emotieloos iemand zijn – we hebben onze emoties nodig om blij of verdrietig te zijn. We voelen pijn of vreugde in ons hart door middel van emoties. We worden blij als we verliefd worden en droevig als een relatie afspringt.

Je EOS laat dopamine los in je hersenschors wanneer je net iets hebt gekocht en geeft je die tijdelijke “high” waar je zo blij bent met je nieuwe aankoop maar… is tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor de “low” die je krijgt als je later beseft dat je een miskoop deed en je daar een rot-slecht gevoel bij krijgt.

Bovenstaande emoties zijn niemand van ons vreemd – ze zijn onherroepelijk verbonden met ons leven en de dingen die we doen en voelen. Je EOS maakt je menselijk.

Het is belangrijk dat je weet dat dit pure wetenschap is, niet iets wat ik zelf heb “verzonnen” om cool of slim te klinken. Het is alleen vreemd dat er niemand eerder de link heeft gelegd tussen hoe het EOS werkt en de impact dit heeft op onze wilskracht.

Je EOS staat loodrecht op jou wilskracht – met een EOS in balans ben je gewapend tegen erg grote veranderingen die je lichaam dient te ondergaan (zoals stoppen met roken, radicale aanpassing van een eetprogramma, etc… ).

Hoe doen we dat dan, ons EOS in balans brengen?

Goeie vraag 🙂

We doen dit op twee manieren en dit is meteen de reden waarom (LB) Body Formule uit twee verschillende flesjes bestaat.

Het eerste flesje is een blend gebaseerd op Bach Bloesems. Je kan hier een artikel lezen dat ik schreef over Bach Bloesems.

Bach Bloesems worden wereldwijd geprezen en de oplossing bij uitstek om emotionele problemen op te lossen. In mijn directe omgeving heb ik resultaten gezien van Bach Bloesems die mijn passie voor Bach alleen maar groter hebben gemaakt.

Dr. Edward Bach, de ontdekker van de bloesems, ontrafelde de eigenschappen van 38 verschillende bloesems en documenteerde dat de vloeibare extracten van deze bloesems een erg positieve inwerking hebben op negatieve (en vaak storende) emoties en gemoedstoestanden.

De bloesems zijn 100% plantaardig zonder chemische bijvoegsels en kunnen zonder problemen of enige bijwerking gebruikt worden door zowel volwassenen als kinderen en zelfs dieren.

Je kan zien waarom Bach Bloesems zo’n belangrijk onderdeel vormen van de (LB) Body Formule – de directe reactie die ze teweegbrengen in je EOS maakt dat ze de perfecte basis vormen voor een verhoogd succes wanneer jij vol wil gaan voor een nieuw eetprogramma.

Nota: Maak niet de fout om te denken dat je gewoon naar je bio winkel kan gaan en zelf een flesje Bach kan halen. Alhoewel elke Bach Bloesem effect heeft op je EOS, mijn blend is op twee manieren anders dan de standaard flesjes van de bio winkel:

  • (LB) Formules zijn een samenstelling van Bach Bloesems waaraan ik een aantal maanden heb gewerkt om te optimaliseren. In totaal zitten er 8 verschillende Bloesems in die gezamenlijk je EOS in balans brengen door de veranderingen te counteren die een nieuw eetprogramma teweeg brengen.
  • (LB) Formules bevatten een extra ingrediënt (wat ook zoals Bach 100% plantaardig is) wat ervoor zorgt dat de Bach Bloesem blend beter indringt in je cellen en daardoor een intensere werking krijgt. Deze cel vloeistof zit enkel in mijn Bach Bloesems. Ik ben nu bezig om de unieke werking te laten patenteren.

Als tweede element zijn er de essentiële olie met therapeutische waardes. Terwijl we het eerste flesje met de Bach Bloesem Formule best inwendig gebruiken door ze te mengen in een glaasje water, zijn de therapeutische oliën specifiek voor uitwendig gebruik.

Het flesje met olie kan op twee manieren gebruikt worden:

  • Inhalatie: gewoon het pipet dopje afschroeven en het flesje onder de neus plaatsen op ongeveer 5 cm. afstand en zachtjes inademen door de neus gedurende 5 à 7 seconden. Kleine zenuwkanalen in de neus hebben directe toegang tot je brein (en dus ook je EOS) en sturen een onmiddellijk signaal naar 9 verschillende cruciale bestemmingen waaronder oa. je midden hersenen, hypothalamus en hypofyse.
  • Topicale applicatie: wanneer essentiële olie van therapeutische kwaliteit in aanraking komt met je huid, worden de werkzame componenten geabsorbeerd in je bloedstroom via je poriën en haarfollikels. Je kan best 2 à 3 druppeltjes toepassen op je polsen of in je nek (achterkant) of op je slapen. Deze drie plaatsen zijn sleutelpunten waar het effect sneller merkbaar zal zijn daar de absorptie in je bloedstroom bijna onmiddellijk is.

De therapeutische olie blend activeert op die manier 9 delen van je hersenen die op hun beurt dan weer de juiste signalen naar de rest van je lichaam sturen zodat jij kan handelen (wilskracht) door dingen te doen – nl. van de verkeerde voeding afblijven die niet strookt met je eetprogramma. Of niet te doen – nl. de verkeerde voeding eten die niet strookt met je eetprogramma 🙂

Het flesje met de Bach Bloesem Blend  (flesje 1) kan je toedienen door met het bijgeleverde pipetje 5 druppels in een glaasje water te nemen en dit 5 maal per dag. Het flesje met de therapeutische olie (flesje 2) kan je zoveel gebruiken als je wil doorheen de ganse dag.

Krijg je bijvoorbeeld een zenuwachtig momentje waar je voelt dat je in de fout gaat gaan, dan mag je gerust twee maal op een half uur de Bach Bloesem nemen en dit dan samen met 3 of 4 keer inhalatie en/of topicale applicatie. Je kan de (LB) Body Formule nooit over-doseren dus gebruik de formule telkens wanneer jij daar nood aan hebt.

In normale gevallen is het aan te raden om de Bach Bloesem verspreid over de ganse dag te nemen. Wat zeker niet aan te raden is om het totale aantal druppels in 1 keer te nemen, de werking wordt hier streng door afgezwakt en je resultaten gaan hier onder leiden, dus echt niet doen.

De therapeutische olie blend daarentegen kan je gebruiken zo vaak je wil, je gaat geen immuniteit opbouwen door vaak te inhaleren of topicaal aan te brengen op je huid.

Ik raad telkens aan om te beginnen met een kuur van 1 maand.

Hier volgt een korte week na week beschrijving voor je eerste maand – als er iets onduidelijk is kan je me altijd contacteren voor meer uitleg.

Een week voor je effectief met je nieuwe eetprogramma begint, start je met de (LB) Body Formule. Blijf gewoon eten zoals je dat gewend bent tijdens deze eerste week maar probeer, zachtjes aan, om een keertje “neen” te zeggen tegen die dingen die niet stroken met je gekozen eetprogramma.

Gebruik rigoureus de 5×5 druppels per dag Bach blend verspreid over de dag en inhaleer de therapeutische olie blend bij een zwak momentje. Dit is week 1 dus een keertje zondigen is niet erg.

Je zal beginnen merken dat “neen” zeggen beter gaat naargelang de eerste week vordert. Het is belangrijk om niks te forceren – easy does it!
Zelfs de tweede week zou ik nog niet vol gaan met je eetprogramma – nu is het echter wel belangrijk dat je 40 à 50% van de keren dat je wil “zondigen” neen zegt en uiteraard je gekozen eetprogramma meer nauwkeurig begint te volgen.

Vergeet niet dat je flesje twee (de therapeutische olie) kan gebruiken als katalysator om je (slechte) impulsen om te draaien en weg te lopen van de verkeerde voeding.

Je zal merken dat week 2 vrij makkelijk verloopt. Je EOS “luistert” namelijk naar de signalen die het krijgt van (LB) Body Formule en zal je niet zo hard meer proberen te pushen in de richting van de verkeerde voeding.

Nu ben je klaar met je eerste twee weken – je bent zachtjes aan begonnen (ik vind dit erg belangrijk, forceren doet niemand goed) en je hebt reeds een kleine gewenning met je nieuwe eetprogramma.

Die kleine gewenning is een eerste overwinning.

Naarmate de dagen en weken vorderen krijg je meer en meer van die overwinningen. Je EOS raakt beter in balans en word lichtjes ge-herprogrammeerd naar de nieuwe gewoontes. Dit heeft als resultaat dat jou wilskracht groeit en de tegenkantingen van je EOS worden veel minder en kan je ze als dusdanig beter de baas.

Wanneer je begint aan week 3 zonder al te veel problemen ben je op erg goede weg. Dit is er allemaal veranderd aan jou gedurende de eerste weken:

  • Je wilskracht is gegroeid en niet alleen kan je nu makkelijker neen zeggen tegen slechte voeding, je bent mentaal sterker over het algemeen en je hele levenskwaliteit is verbeterd.
  • Je hebt nu twee weken de Bach Bloesems genomen en je zal in een algemeen meer stabiele emotionele toestand verkeren.
  • Je hebt ook op een regelmatige basis de therapeutische olie ge-inhaleerd en/of topicaal toegebracht en de effectieve bestanddelen maken dat je EOS stilaan “ge-herprogrammeerd” raakt en je daardoor sterker in je schoenen staat en betere beslissingen neemt (dit zowel over je voedingskeuzes maar ook in andere aspecten van je leven).
  • Je bent nu twee weken aan het opbouwen naar een ander eetprogramma – de overstap wordt zo minder groot en minder agressief. Met ingang van week 3 zou je moeten klaar zijn om 100% te gaan voor je gekozen eetprogramma.
  • Daar je reeds gedurende twee weken een aantal keertjes “neen” hebt gezegd tegen de verkeerde voeding (en dranken) ervaar je zonder twijfel de eerste positieve (zichtbare en voelbare) resultaten. Dit is een ongelooflijke motivatie en helpt jou om je wilskracht op te bouwen zonder in gestresseerde situaties terecht te komen.
  • Je zal merken dat je na je eerste resultaten automatisch nog meer zal willen en verder wil geraken. Willen alleen echter is niet genoeg – iedereen “wil” wel – jij bent door je gebruik van (LB) Body Formule echter een pak meer gewapend om het effectief ook vol te houden.

Het is belangrijk dat je tijdens weken 3 en 4 (LB) Body Formule stipt blijft gebruiken. Na de eerste maand kan je dan evalueren. Hoe sterk ben je als je geconfronteerd wordt met de verkeerde voeding? Kost het je veel moeite om “neen” te zeggen? Ben je 100% overgestapt naar je gekozen eetprogramma ? Voel je mentaal nog weinig tegenstand?

Hier gaat het puur over hoe jij je nu voelt. Ben je stabiel met je nieuwe eetprogramma en ervaar je weinig tegendruk. Kan je volhouden zonder moeite?… dan ben je klaar met (LB) Body Formule.

Voel je dat alles de goede richting uitgaat maar je voelt tegendruk?

Je worstelt nog om de verkeerde voeding te laten liggen en je volgt je gekozen eetprogramma wel maar niet 100%? Dan ben je op het goede pad maar zou ik aanraden om een tweede kuur van een maand te doen (dit om hervallen te voorkomen).

Onthou dat (LB) Body Formule voldoende is voor 1 maand. Vele mensen boeken op die tijd het gewenste resultaat en kunnen veilig stoppen. Evalueer voor jezelf hoe sterk jou wilskracht is gegroeid op deze tijd en blijf vooral eerlijk tegenover jezelf.

Sommige mensen hebben de kuur 3 maanden gedaan puur op het gevoel dat ze niet sterk genoeg waren om het alleen te doen, daar is niks mis mee. (LB) Body Formule is 100% veilig en heeft geen enkele bijwerking. Er zitten geen bewaarmiddelen of schadelijke toevoegingen in en er is geen enkel gevaar voor gewenning.

(LB) Body Formule is een gloednieuw concept. Het is geen “pil” of poedertje dat vet verbrand of andere gekke en ongezonde dingen met je doet. Het is een 100% organisch en plantaardig product dat je assisteert bij je overschakeling naar een gebalanceerd eetprogramma.

De resultaten die ik binnenkrijg van klanten zijn erg goed, dagelijks ontvang ik positieve e-mails met lovende woorden. Uiteraard is dat erg leuk maar ik vind het ook belangrijk om hier te vermelden dat we geen wondermiddel aanbieden.

Als je (LB) Body Formule gebruikt zonder aangepast eetprogramma, dan is het waardeloos.

Drie maal daags naar de McDo en dan ’s avonds nog een krat bier en vier zakken chips is geen gebalanceerd eetprogramma – het klinkt logisch maar ik wou het toch duidelijk vermelden vooraleer je beslist om (LB) Body Formule te bestellen.

Omdat (LB) Body Formule zo’n nieuwe aanpak is, begrijp ik erg goed dat je misschien met vragen achterblijft. Daarom ben ik steeds ter beschikking om jou vragen te beantwoorden via email of telefoon.

Twijfel niet en vraag maar raak. Vooraleer je (LB) Body Formule besteld moet jij klaar zijn en vooral begrijpen wat zowel ik als (LB) Body Formule voor jou kan doen.

Ben je overtuigd en wil je bestellen, dan kan dat via deze pagina.

Ik spreek je snel!

– Peter Spaepen, Ph.D.