“Het Verhaal van Gerd” – Hoe (LB) Body Formule werd geboren.

Iedere nieuwe klant die wil beginnen met Paleo Drops verwijs ik even naar deze pagina. Het verhaal van Gerd is erg herkenbaar voor de meeste lezers.

Velen van ons botsen aan tegen dezelfde problemen bij het starten met de Paleo levensstijl. De verandering in eetpatroon is erg ingrijpend en drastisch.

Dat is meteen de reden waarom slechts 10% lukken in hun opzet en de resterende 90% gewoon terugvalt in hun oude, vaak onverantwoorde, eetpatroon.

Gerd is diegene die me op het idee bracht om een specifieke formule samen te stellen. Paleo Drops hebben sindsdien al talloze Paleo starters de nodige hulp geboden.

Veel leesplezier en tot gauw!

“Dit gaat me nooit lukken, ik hou het gewoon niet vol!” riep Gerd me toe. “Mijn kop staat er niet naar en de verandering in eten is gewoon te groot.”

Wekenlang was Gerd bezig geweest met het researchen van de Paleo levensstijl. Elke blog, wereldwijd, met info over Paleo had ze ge-bookmarked en ze spendeerde haar vrije avonden met het lezen ervan.

Voorts ontdekte ze op die blogs tientallen Paleo recepten die er gewoon heerlijk uit zagen. “Mag je dit allemaal eten? Zelfs spek met eieren en kijk naar die toetjes?! Geweldig!” hoor ik haar nog roepen.

Ze vulde haar iPad met Paleo boeken die ze kocht op Amazon.com, het leek wel of er op haar leergierigheid geen grens stond.

De hele Paleo levensstijl begon te klikken voor Gerd. Ze zag de voordelen van de focus op onbewerkt eten. Ze las over de vele successen van mensen die 100% voor Paleo gingen en er gewoon “beter” van werden.

Gezondere uitstraling en meer energie. Drastisch gewichtsverlies zelfs. De filosofie achter Paleo klopte gewoon in het hoofdje van Gerd.

Ze was overtuigd – “Ik ga voor Paleo”, zei ze me.

Ik knikte instemmend, tegen zoveel enthousiasme kan je immers niks inbrengen, toch?

Gerd was al een vrij gezonde eter alvorens haar kennismaking met Paleo. Haar ijskast was zeker niet gevuld met de rotzooi die de meesten van ons als “eten” beschouwen.

Ze at al veel groenten en fruit. Inname van suikers beperkte ze tot een minimum (of zo dacht ze dan). Met andere woorden, Gerd was een “bewuste eter” en lette op de ingrediënten in haar producten als ze in de supermarkt rondliep.

Wel was er haar (wel erg) grote liefde voor zuivel. Melk, pudding, yoghurt, etc… Alsook had ze een boontje voor die dingen die als “gezond” omschreven werden in de reclameblokken op TV zoals cornflakes en allerhande muesli’s.

Ondertussen had ze al geleerd dat die bewerkte producten verre van toegestaan waren in een Paleo levensstijl. Hier zou ze moeten mee stoppen, die onnatuurlijke suikers en bewaarmiddelen moeten haar dieet uit.

Dat had ze er voor over en ze zag de overgang naar Paleo helemaal zitten. Ze begreep wat wel en niet kon in de Paleo filosofie en ze was er klaar voor.

De voorraad- en ijskast werden volgestouwd met producten uit de biowinkel, we vonden online een betrouwbare bron voor gras gevoerd vlees en ze kocht zelfs een paar nieuwe keramische pannen en kookpotten (teflon wordt trouwens verboden vanaf 2015).

Alles was in huis om de, zopas ontdekte, Paleo way-of-life aan te vatten.

Het avontuur kon beginnen.

Gerd stond in de startblokken…

De eerste week was ze vol vuur en ze hield zich perfect aan haar nieuwe eetpatroon. Wel had ik tijdens die eerste week al een keer of drie horen vallen : “Pfft, da’s niet makkelijk. Hoop maar dat ik het vol hou…”

Dat was voor mij al een teken aan de wand dat ze het eigenlijk een tikkeltje onderschat had. Ik gaf haar echter het voordeel van de twijfel en bleef haar trouwe supporter.

Het moet rond de negende of tiende dag geweest zijn toen ze brak…

De traantjes vloeiden en ik kon de erg grote teleurstelling in haar stem horen.

“Ik hou het niet”, zei ze “de aanpassing is zo groot…”

Alhoewel Paleo een zeer uitgebreide keuken toestaat, zijn er beperkingen. Gerd heeft “cold-turkey” moeten stoppen met die dingen waar ze gedurende jaren aan een stuk met veel smaak van gegeten (genoten) had.

Het werkt een beetje zoals stoppen met roken (waar je moet ontwennen van nicotine). Een negatieve gewenning op een bruuske manier uit je levenspatroon wegrukken is vaak een efficiënte manier… maar meestal ook erg moeilijk.

Het lichaam van Gerd protesteerde op alle vlakken. Ze kon dat nog wel enkele dagen volhouden maar het werd steeds moeilijker en na korte tijd brak ze niet enkel lichamelijk maar vooral psychisch kreeg ze een erge dip te verwerken.

Beroepshalve ben ik bezig met psychologische en (vooral) emotionele invloeden die elementen kunnen hebben op mens en dier.

Het gedrag dat Gerd toonde was een zeer herkenbaar patroon wat ik vaak tegenkwam bij mensen die een blijvende verandering wilden introduceren in hun leven.

Zowel je lichaam als je geest en je verstand stoot, per definitie, grote veranderingen af. Vooral veranderingen aanbrengen aan een jarenlang ingebeiteld eetpatroon is moeilijk door te voeren.

Na een korte tijd gaat je lichaam vragen om die dingen die het niet langer krijgt. Ontwenningsverschijnselen zijn het logische gevolg. Die prikkels ontstaan in de psyche (je verstand en emoties) en wanneer die tekorten niet worden aangevuld volgt er een soort van “innerlijke opstand”.

Zowel lichamelijk als psychologisch wordt het een warboel, er volgt protest en je voelt een enorme druk om terug te schakelen naar het vorige patroon om al die, toch wel negatieve, gevoelens en emoties te laten stoppen (ook al besef je heel goed dat dat absoluut verkeerd is).

Ik besloot om Gerd te helpen bij het doorzetten met Paleo. Ze was zo (terecht) overtuigd van de werking van deze levensstijl dat we het hierbij niet konden laten.

Opgeven was geen optie.

Ik wist dat, in het geval van Gerd, bloesem remedies soelaas konden bieden. Zij hebben (als enige remedie op de wereld) de natuurlijke kracht om effectief in te spelen op de menselijke emoties.

Het mislukken van Gerd was veroorzaakt door een combinatie van negatieve emoties die we moeten ombuigen naar positieve en gebalanceerde emoties.

Laat me even alles op een rijtje zetten waar ik rekening mee heb gehouden bij het samenstellen van de remedie (die dan later werd verfijnd en wat ik “Leef Bewust Body” labelde).

Misschien kan je even nagaan of jij ook kampt met soortgelijke effecten bij het introduceren van een vrij drastische verandering en/of het overschakelen naar de Paleo levensstijl.

Je eetgewoontes helemaal op zijn kop.

Dit is, zoals eerder aangehaald, meteen de grootste reden waarom Paleo en/of “diëten” vaak geen kans op langdurig succes hebben. Het doorbreken van ingeburgerde patronen is een grote schok zowel lichamelijk als psychisch.

Op een vrij korte periode (dagen of weken) zal je hele persoon zich verzetten tegen dit nieuwe patroon. De meeste mensen die in deze emotionele situatie terechtkomen geven bijna onmiddellijk op en hervallen in hun oude gewoontes.

Het was van het allergrootste belang dat Gerd werd bijgestaan, door de werking van de Paleo Drops, om haar nieuwe patroon voldoende tijd te geven om in te burgeren. Alleen zo kan (goede) gewenning ontstaan en krijgen haar lichaam en psyche de ruimte om het nieuwe patroon rustig te accepteren.

Tegelijkertijd was het belangrijk om de ontwenningsverschijnselen van haar oude patroon te onderdrukken en ervoor te zorgen dat ze zich daar emotioneel niet slecht bij voelde.

Ik begon LB Body voor Gerd samen te stellen met bovenstaand gegeven op kop. Als eerste bestanddeel koos ik een bloesem remedie die ervoor zorgde dat verandering veel beter werd aanvaard en de introductie van het nieuwe eetpatroon vergemakkelijkte.

Doorzetting en volharding.

Zoals je eerder kon lezen was Gerd helemaal klaar om te beginnen met Paleo. Ze was overtuigd van alle voordelen en schaarde zich achter de filosofie waar de Paleo levensstijl voor staat.

Haar overtuiging echter kreeg al gauw een flinke deuk toen na een aantal dagen de ontwenningsverschijnselen de kop op staken en zowel haar lichaam als haar emoties en verstand spontaan in staking gingen.

Op dat moment zijn doorzetting en volharding erg belangrijk. De kracht bezitten om op die cruciale momenten, midden in een eet/leef patroon verandering, te genieten van een “steuntje in de rug” die je op schema houd en erop toeziet dat je niet opgeeft.

De tweede bloesem die ik toevoegde zorgt voor deze broodnodige “emotionele steun” en hielp Gerd om niet open te staan voor mislukking en door te gaan (volharden) waar anderen stoppen.

Controle over jezelf in lastige situaties.

Zelfdiscipline is nodig wanneer je terecht komt in die situaties waar je bloot word gesteld aan “verleidingen”. Gerd zag in de supermarkt die producten in de rekken staan die ze erg graag lust maar die niet strookte met Paleo.

Ook al is Paleo heel ruim en kan/mag er veel, sommige dingen zijn taboe en moeten ten allen tijde vermeden worden (denk aan brood en zuivel). Dit is niet makkelijk en Gerd voelde zich door die beperkingen al gauw het “slachtoffer” van Paleo.

Deze vrij negatieve gedachte moet omgebogen worden naar een meer positieve insteek en tegelijkertijd was het nodig om de nodige (zelf)discipline op te brengen om die bepaalde producten in de supermarkt te vermijden zonder dat Gerd zich daar het slachtoffer van voelde.

Daarom werd de derde bloesem gekozen die de specifieke eigenschap bezit om de controle over jezelf terug te geven of te versterken. Paleo Drops geven de nodige zelfdiscipline om je uit lastige situaties te redden en trouw te blijven aan het gekozen eetpatroon.

Laat het resultaat (naar jou mening) te lang op zich wachten?

Dit is een typisch, en erg vervelend, menselijk trekje. Iedereen wil alles onmiddellijk. Vaak kunnen we niet het geduld opbrengen om een resultaat te bekomen. Als het niet “instant” is dan hoeft het voor ons niet.

Dat is uiteraard een erg negatieve instelling en zal leiden tot ontmoediging en, in zekere mate, frustratie.

We laten ons hoofd hangen en geven voorbarig op. Na 1 week inspanning verwachten we dat al de “beloftes” die werden gemaakt door de Paleo levensstijl ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Waar is die eindeloze energie, die stralende huid en hoe komt het dat ik nog geen 6 kilo ben afgevallen? Ieder blijvend resultaat vraagt om een blijvende inspanning. Zo ook met Paleo en Gerd werd voortijdig ontmoedigd omdat de resultaten op zich lieten wachten.

Het vierde bloesem element dat ik toevoegde aan de Paleo Drops werkt tegen ontmoediging. Het geeft ons, ondanks het uitblijven van onmiddellijk Paleo resultaat, de kracht om door te gaan met onze inspanningen.

Rust bewaren en humeurigheid voorkomen.

Drastische veranderingen in een eet- en leefpatroon kunnen je echt de kast opjagen. Je lichaam blijft je voortdurend duwen (door de gewenning) in de richting van zaken waar je vanaf wil.

Resultaat kan heel vaak zijn dat je zenuwen zwaar op de proef worden gesteld. Gerd werd slecht gezind – elke interactie met haar werd onprettig door haar “korte lontje” en lichte ontvlambaarheid.

Haar verdraagzaamheid was onder nul gezakt en alles werkte op haar zenuwen. Al dit resulteerde voor haar in een uitermate gespannen gemoed en de sfeer voor en rond haar werd daardoor deftig verpest.

De vijfde bloesem die ik toevoegde rekende af met haar humeurigheid en bracht Gerd terug naar een rustige gemoedstoestand. Het bewaren van je kalmte en het introduceren van innerlijke rust zijn erg belangrijke elementen wanneer je wil gaan voor “100% Paleo”.

Zelfverwijt en schuldgevoelens.

Gaan voor 100% Paleo is een proces. Je zal enkele fases doorlopen voor je lichaam en je verstand echt de volledige “overschakeling” aanvaarden.

Zonder twijfel ga je gedurende 1 van die fases een keertje “zondigen” tegen je eetpatroon (in dit geval Paleo). Een zwak moment is genoeg om even de kast in te duiken en een boterham met een dikke plak kaas binnen te werken.

Vrijwel onmiddellijk komt dan het zelfverwijt, gecombineerd met een schuldgevoel, opzetten. Je beseft dat je een fout hebt gemaakt en dit resulteert in een gevoel van mislukking en onmacht.

De zesde bloesem die ik toevoegde zorgt ervoor dat je die tijdelijke zwakte aan kan en beter kan relativeren. 1 boterham met kaas is niet het einde van de wereld en Paleo Drops helpt je om die verkregen schuldgevoelens te onderdrukken waardoor je sterker staat om door te gaan.

Stress.

Het is erg makkelijk om tientallen publicaties te vinden die de fysische voordelen van Paleo de hemel in prijzen. Ook het energie element krijgt voldoende aandacht.

Alhoewel deze elementen belangrijk zijn vind je erg weinig terug over de psychologische impact die men ondergaat tijdens de overschakeling. Niet iedereen kan zomaar “cold-turkey” de overgang maken. Gerd is daar een mooi voorbeeld van. Haar proces verliep in het begin erg moeizaam en bracht een hoop stress met zich mee.

Stress die ze voor haar plan om over te schakelen niet had.Hier moet rekening mee gehouden worden en dat gebeurd, naar mijn mening, niet of veel te weinig. Het is goed om supporters aan je zijde te hebben tijdens dit proces maar een simpele “go for it” is meestal niet genoeg om een afdoend resultaat te bekomen.

Mentale ondersteuning is veel (VEEL!) belangrijker dan staan roepen vanaf de zijlijn.

Bloesem zeven die ik toevoegde aan Paleo Drops zorgt voor die ondersteuning; er volgt stressreductie en een onontbeerlijke mentale drive. Je rust en kalmte blijven behouden en stress krijgt geen kans om je weg naar 100% Paleo te belemmeren.

De zeven bovenstaande elementen en emoties zijn super belangrijk om een patroon wat jarenlang aan de gang is om te buigen naar een nieuw patroon.

Het zal je ondertussen duidelijk zijn dat 100% Paleo gaan geen sinecure is voor lichaam en geest. Je zal tegenstand voelen, stress zal de kop opsteken, je gaat (meer dan eens) willen opgeven en de kans dat je ontmoedigd achterblijft in gefrustreerde toestand is reëel.

Zoals ik reeds eerder zei; slechts 12% van de mensen die vol willen gaan met Paleo lukken hier daadwerkelijk ook in. Naar mijn mening zijn deze erbarmelijke resultaten te wijten aan een slechte mentale ondersteuning en niet bestaand psychologisch support.

De overstap is te groot, en de tegenstand die je lichaam en verstand in de strijd smijten maken het niet makkelijker. Dit zal dan leiden naar een sterk gereduceerde kans op slagen.

Niemand spreekt hier echter over. De vele implementeringen die bloesem therapie biedt wordt nooit gelinkt aan praktische problemen zoals hier beschreven.

Gerd was vast overtuigd van de voordelen van Paleo, toch botste ze aan tegen een metershoge muur die haar simpelweg belette om de door haar gekozen weg te volgen.

Ik prepareerde voor haar een eerste versie van wat we vandaag kennen als Paleo Drops. 100% natuurlijke druppeltjes die sinds meer dan een eeuw hun werking bewezen hebben. Wereldwijd worden bloesems geprezen om hun effectiviteit.

NOTA: LB Body is een persoonlijke samenstelling van Bach Bloesems die ik zelf formuleerde. Je kan deze samenstelling niet vinden in de winkel.

Enkel bij aankoop via deze website heb je de waarborg dat je de originele Paleo Drops gebruikt. De 50ml. glazen flesjes worden (per stuk) door mij minutieus geprepareerd voor verzending.

Gerd was uiteraard al bijna twee weken bezig met Paleo toen de ontmoediging toesloeg, desalniettemin waren de resultaten van Paleo Drops vlug merkbaar.

Ze verloor alle spanningen en stress.

Haar humeurigheid verdween als sneeuw voor de zon en de emotionele ontwenningsverschijnselen (die haar voorheen zoveel parten speelden) bleven uit.

Gerd voelde zich sterker en tegelijkertijd rustiger, meer “zen”, en ze had niet langer het gevoel dat ze in een constante strijd zat.

De overstap naar 100% Paleo werd een lust voor haar en een ontspannen ontdekkingsreis naar nieuwe gerechten volgde.

Ze had niet langer de nijging om te “zondigen” maar als het dan toch een keertje gebeurde, kon ze er hartelijk om lachen en bleef niet langer achter met een gevoel van mislukking.

Gerd werd emotioneel stabieler en meer gebalanceerd door de bloesems in de Paleo Drops.

Ik raadde haar aan om 6 x per dag 4 druppels op de tong te nemen en, indien er een moeilijk momentje de kop opstak, kon ze zonder problemen de dosis verhogen (bv. om het uur).

LB Body is immers samengesteld uit 100% natuurlijke bloesems. Er kunnen geen bijwerkingen of allergieën optreden en je kan nooit over-doseren.

LB Body heeft de eigenschap om negatief om te buigen naar positief en tegelijkertijd er voor te zorgen dat je stevig(er) in je schoenen staat bij het aangaan van drastische aanpassing van een eetpatroon.

De ideale tijd om te beginnen met Paleo Drops is twee weken vooraleer je de overstap naar Paleo begint. Hierdoor kan je de negatieve effecten, die je gegarandeerd parten gaan spelen in je overstap, grotendeels vermijden.

LB Body is letterlijk je “Gewichtscontrole Coach in een Flesje”.

Twee weken voor je Paleo start neem je 6 x 4 druppels per dag rechtstreeks op je tong. Je kan reeds een verandering voelen na een paar dagen. Je zelfvertrouwen zal sterker worden en de stress, die gepaard gaat met “iets nieuws” beginnen, zal tot een minimum herleid worden of zelfs helemaal niet de kop opsteken.

Wanneer je emotioneel sterk in je schoenen staat zullen je kansen op slagen automatisch stijgen. Stress wordt vermeden en rust, kalmte en doorzettingsvermogen worden je ideale bondgenoten.

Voor Gerd (en ondertussen vele anderen) zijn Paleo Drops een ware verademing en een welkome hulp geweest bij de overstap Paleo. De Drops halen de “scherpe kantjes” ervan af en veranderen een moeizame opgave in een plezierig genot.

Ben jij ook overtuigd van de voordelen die de Paleo Levensstijl kan introduceren, maak er dan het beste van en verhoog drastisch je kansen op slagen met Paleo Drops.

Indien je nog bijkomende vragen hebt, kan je mij contacteren via email: peter@leefbewuster.com (antwoord binnen 24 uur) of je kan me persoonlijk bellen tot van 9.00 ‘s morgens tot 18.00 ’s avonds – 0475/972982 voor Vlaanderen of 06/7644539 voor Nederland.