45 Kilo Minder… Volhouden is (altijd) de Boodschap.

Vanmorgen zag ik een artikeltje passeren op Facebook. Een man verloor 45kg. door een simpele verandering aan te brengen in zijn leven. Wat deed hij dan? Hij ging elke dag (gedurende een jaar) op de wandelband in de gym voor een half uurtje.

That’s it!

wilkins

Hij had dat net zo goed in het bos kunnen doen door wandelingen van een half uurtje te maken (dit is exact wat een kennis van mij deed zonder enige andere vorm van “dieet” en hij verloor 28 kg. na zes maanden). Niet joggen of ingewikkelde fitness programma’s navolgen – neen, gewoon wandelen is voldoende!

Zijn geheim? Hij vond een routine die hij leuk en haalbaar vond voor zichzelf en hield vol. Volhouden en doorzetten – dat is nu net waar bij de meesten van ons het schoentje knelt. Vaak beginnen we met volle moed en gaan we de uitdaging aan om reeds na een paar dagen met een uitvlucht te komen aanzetten waarom we “vandaag niet kunnen gaan wandelen”.

Geen enkel “wonder” poedertje of shake kan dezelfde verandering teweeg brengen wat deze simpele (dagelijkse) oefening voor ons kan doen. Geen enkele – en we weten dat allemaal. Een aangepast eetprogramma uitkiezen (zoals Paleo of Pure Keuken) heeft meer te maken met een bewustere voedingskeuze en gezonder worden – en je kan hier ook een pak kilootjes mee kwijt – maar beweging is absoluut noodzakelijk.

Zoals reeds eerder vermeld – je EOS haat verandering en zal je beginnen tegenwerken op alle mogelijke manieren. Je hebt de emotionele preparatie en steun nodig om vol te houden en je goal te halen en het is best moeilijk om dat helemaal alleen te doen (feit: 88 op 100 mensen houden op die manier niet vol).

Volhouden is de hoofdreden waarom ik (LB) Mind + Body Formule heb ontwikkeld. Het is geen dieet product maar een middel dat jou bijstaat met emotionele ondersteuning als jij klaar bent om de verandering (verbetering) aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *